fbpx

Hogyan verik át a gyanútlan Jegyespárokat? – megtörtént eset

Egy télvégi fagyos nap volt, amikor egy nagyon kedves külföldön élő Jegyespár megkeresett engem és a segítségemet kérte az esküvőjük szervezése kapcsán.

Kiderült, hogy már elkezdtek nézelődni, szolgáltatókat keresni az internet segítségével, de elakadtak és mivel nem ismerik a helyi szolgáltatókat, ill. megnézni sem tudják pl. a kiszemelt helyszínt, így szükségük van valakire, aki ebben segíteni tud nekik.

A helyszín volt az egyik legfontosabb első lépésünk, ahogy leszerződtünk az esküvőjük megszervezésére. Elmesélték, hogy egy szépséges hajós esküvőt álmodtak meg maguknak, de ezt a helyszínt nagyon drágának tartják, amit kinéztek. Elküldték a hajó sales managerének elérhetőségét és becsatoltak a levelezésbe a kérésem szerint, hogy láthassam az árajánlatot és a részleteket.

Jó tanács: a tökéletes helyszín kiválasztására érdemes akár több időt is szánni, ugyanis a helyszín és a catering (étkezés) adja az esküvői büdzsé legalább 50%-át (van, hogy 60%-át). Érdemes odafigyelni a részletekre, az apróbb költségekre, hiszen a fizetendő tételek szépen óvatosan kúszhatnak felfele észrevétlenül.

Végig gyanús volt nekem, hogy a hajó képekről nagyon ismerős, de névről egyáltalán nem tudtam beazonosítani. Az összeg, nos, az horribilis volt, amit elkértek a bérlésért cserébe. Tulajdonképpen csak a bérleti díj önmagában egy nagyon magas összeg volt. Mivel picit sürgetett az idő minket, gyorsan le is egyeztettem egy találkozót a sales manegerrel, amikor személyesen megnézhetem a hajót és a Jegyespár Skype-on velem tarthat, hogy ők is láthassák „élőben” online közvetítéssel.

Amikor megérkeztem beigazolódott a gyanúm. Ezt a hajót valóban ismerem és ezt valóban más néven szeretné értékesíteni az adott sales manager. Ezek után csak az volt a kérdés, hogy a sales manager tényleg a hajó dolgozója, vagy egy a hajótól független közvetítő cég szeretné magasabb áron értékesíteni a hajót a gyanútlan Jegyespárnak, vagy netán egy szélhámos az illető?

Ha tippelni lehetne, Te melyikre szavaznál a három variáció közül?

Nem húzom az időt: az állítólagos sales manager egy, a hajótól teljesen különálló közvetítő cég embere volt, aki gyakorlatilag az összes budapesti rendezvényhajót más néven és más (jóval magasabb) áron próbálta értékesíteni olyan külföldi Jegyespároknak, akiknek fogalmuk nincs a hazai árakról és még a hazalátogatásra sincs idejük, lehetőségük.

Mivel ezen a hajón még nem volt esküvőm, így a pontos, valós árakat nem ismertem, de nagyon furdalt a kíváncsiság, hogy a közvetítő cég pontosan mennyi plusz összeget tett rá a díjra, mert a végösszeg horribilis és egyben irreális volt továbbra is. Emellett elképesztően sürgették a Jegyespárt, mondván alig van néhány szabad időpont. (egy népszerű nyári dátumról volt szó)

Nem voltam rest és egy magán e-mail címről kértem egy árajánlatot közvetlenül a hajó igazi értékesítőjétől, teljesen azonos esküvői elképzelésre. Az állam csaknem a földig ért, amikor megláttam, hogy a közvetítő cég kereken dupla annyi összeget kért a Jegyespártól, mint amit a hajós társaság. Ráadásul több kamu díjat is beépítettek az árukba, amiért egyébként nem szokott egy rendezvényhajó díjat elkérni. Sejtheted, hogy több millió Ft-os tételre rúgott a végösszeg.

Továbbítottam a Jegyespárnak a hozzám beérkező igazi árajánlatot azzal a tanáccsal, hogy inkább válasszunk egy másik helyszínt, mert ebben a szituációban a közvetítő céget nem fogjuk tudni kikerülni és ez a hozzáállás több, mint tisztességtelen.

Megfogadták a tanácsomat és végül egy teljesen másik helyszínen tartottuk meg az esküvőjüket, olyan esküvői szolgáltatók társaságában, akik őszintén és szívvel-lélekkel azon dolgoztak, hogy valóban boldog és csodaszép legyen az esküvőjük.

Bele sem merek gondolni, hogy hány gyanútlan Jegyespár járt még pórul és hányan sétáltak eddig bele egy hasonló csapdába.

Ha a Jegyespár marad a közvetítő cég ajánlatánál, tulajdonképpen az össz esküvői büdzsé minimum a duplájára rúgott volna. Csupán a helyszínváltással több millió Ft-ot takarítottunk meg.

Egy esküvő csodaszép és különleges esemény, de nem minden szolgáltató gondolja így sajnos és nem mindenkinek a tisztességes együttműködés a célja. Bármily fájó és kijózanító az igazság, sajnos ezt realizálni kell. Viszont mi, esküvőszervezők azért vagyunk itt, hogy minderről őszintén beszéljünk a Jegyespárjainknak. Ismerjük a piacot, ismerjük az árakat és a szolgáltatók többségét, minket nem tud megtéveszteni senki, mert jó nagy adag tapasztalat van a hátunk mögött. Azért vagyunk, hogy megvédjük a csalódásoktól, a plusz költségektől, az átveréstől a gyanútlan ifjú Szerelmeseket. Hogy a készülődés ne a csalódásokról szóljon, hanem az önfeledt örömről és boldogságról.

Tanulság 1.,:

Egy esküvői helyszín fontos alapja az esküvőnek, érdemes időt szánni a kiválasztására és érdemes a költségeket alaposan fontolóra venni, hogy kalkulálni tudjatok a büdzsével a szervezés folyamán végig.

Az már önmagában nagyon gyanús, ha egy helyszín a teljes költséget el akarja tőletek kérni agresszívan foglalóként (jelen esetben így indult a sztori). A helyszínek, ahogy az összes esküvői szolgáltató először egy foglalót/előleget kér el (ami a tervezett végösszeg bizonyos része), amivel tulajdonképpen lefoglalásra kerül a Ti esküvőtök dátuma. A fennmaradó rész pedig általában közvetlenül az esküvő előtt/után kerül kifizetésre – szolgáltatási ágtól függően ez változhat, de fél- vagy egy évre előre senki sem követeli a 100%-os összeget, aki valóban korrekt szolgáltató.

Tanulság 2.,:

Mindig gyanús, ha egy esküvői szolgáltató nagyon sürget Titeket és nyomasztóan igyekszik mielőbb döntést kicsikarni belőletek. Egyrészt egy valóban elfoglalt esküvői szolgáltató nyíltan kommunikál arról, ha az adott dátumra beérkezik egy másik érdeklődő, mindenféle érzelmi manipuláció nélkül. Másrészt, ha egy szolgáltató ténlyeg profi, akkor nyugodt és tudja, hogy a naptára be fog telni, nincs oka sürgetni bárkit és rátok nyomni a döntés súlyát.

Természetesen minden évben vannak népszerű dátumok és mindenkinél előfordul, hogy egy dátumra több Jegyespár jelentkezik, viszont aki valóban szívvel-lélekkel végzi a munkáját, feleslegesnek és etikátlannak tartja a Jegyespárok ilyen jellegű sürgetését, megtévesztését.

Tanulság 3.,:

Legyen esküvőszervező mellettetek a szervezés során, főként, ha külföldről szervezitek az esküvőtöket. Ez az eset csak egy a sok közül. Ne Ti legyetek a következő gyanútlan Jegyespár, aki hasonló cipőben jár. Egy tapasztalt esküvőszervező ismeri a piacot, az árakat, a szolgáltatókat és kiterjedt kapcsolatrendszere van. Kizárt, hogy csalódás érjen Titeket, ha egy esküvőszervező van mellettetek. Végig nyugodtak lehettek, mert a fizikai távolság ellenére is csodaszép és tökéletes lesz az esküvőtök minden momentuma.

Keress bátran, ha szeretnéd a készülődés időszakát stresszmentesen, szárnyaló boldogságban megélni. Kérj visszahívást ide kattintva. 🙂

~Ágota~

Megosztás:

Még több esküvő

Elegáns esküvő Budapest szívében – Anita & Olivér csodaesküvője
Fekete-arany esküvői dekoráció

Egy igazán különleges, káprázatosan szép téli esküvővel indult a 2023-as év esküvői s...

Tovább olvasom

Rusztikus romantika a Pikant Pajtában – Petra & Bence esküvője

Egy igazi örömünneplés a javából, így tudom jellemezni Petra & Bence csodaesküvőjét...

Tovább olvasom

Enikő & Bálint különleges, vagány esküvője

Enikő és Bálint először maguk vágtak neki az esküvőjük megszervezésének nagy lendület...

Tovább olvasom

Edina & Dorián vagány, erdei esküvője

„Tudom, nincsen véletlen, hogy meg van írva a sorsunk, Szóval Te és én a jó időben, a le...

Tovább olvasom

Judit & Holger esküvője

Judit & Holger csodaszép esküvője 2019. július végén volt, aminek a lebonyolítását, ...

Tovább olvasom

Heléna & Balázs különleges esküvője

Két szív, két különböző kultúra, egy őszinte Szerelem, tökéletes összhang és egy kü...

Tovább olvasom
  • Copyright 2023 Minden jog fenntartva

Copyright 2023 © Minden jog fenntartva | MenyegzőreFel