fbpx

Hogyan válassz menyasszonyi ruhát? 7 jó tanács a menyasszonyi ruhapróbához

Szerző
Hajnik Ágota

Az esküvő napja minden Menyasszony számára fontos esemény és nem túlzás azt állítani, hogy aznap a Menyasszony a Nagy Nap Királynője. 🙂

Így méltán merülhet fel benned a kérdés, hogy miként válaszd ki a tökéletes ruhát, hogyan érdesem készülni a menyasszonyi ruhapróbákra?

Ha még a menyasszonyi ruhád kiválasztása előtt állsz, akkor olvasd végig ezt a cikket, mert érkezem most 7 tanáccsal, tippel a ruhapróbához és a ruhafoglalásához, ha éppen bérelni fogod a ruhádat.

1, Szervezés sorrendje: mikor kezdj neki a ruhaválasztásnak

Ha még csak most vágtok neki a szervezésnek, akkor azt javaslom először az esküvői helyszínt válaszátok ki és foglaljátok le, amivel együtt fixálódik az esküvő dátuma is. Majd az esküvő lebonyolításához szükséges szolgáltatókat válaszátok ki, mint például: Esküvőszervező (már a szervezés legelején érdemes felkeresni), Ceremóniamester/Vőfély, Fotós, Videós, Zenei szolgáltató. Majd csak ezután következzen a Dekoráció és a Menyasszonyi ruha témaköre, bármennyire is kecsegtető már ezzel kezdeni a szervezést. Ugyanis a menyasszonyi ruhaszalonokban is az lesz az első kérdése mindenkinek, hogy mikor és hol lesz az esküvőtök.

Készítettem egy esküvőszervezői menetrendet a készülődéshez, amit a Menyegzői Tervező Napló mellé tudsz megvásárolni, ide kattintva.

2, Ruhaválasztás START

Ha még nagyon az elején vagy, akkor azt javaslom először nézz szét a neten, pl. Pinteresten és kezdj el inspirálódni, ötleteket gyűjteni. Ments le fotókat a telefonodra.

Először azt érdemes tisztázni, hogy kb. milyen stílusú, fazonú ruhák tetszenek Neked, ill. milyen színárnyalat tetszik igazán.

Azért érdemes még a ruhaválasztás előtt foglalkozni a dekoráció témakörével, hogy az esküvő stílusa, koncepciója előre meghatározott legyen és ehhez mérten tudj már egy pontosabb vonalon elindulni, amikor a tökéletes ruhát keresed.

Légy végig rugalmas, mert ami a photoshop-olt modelleken jól áll, az lehet, hogy rajtad felvéve nem fog tetszeni és nem fogod magad igazán jól érezni benne.

3, Időpontfoglalás

Nézd ki magadnak azt a hazai ruhaszalont, akár többet is, amelyek kínálata a leginkább tetszik. Nem csak a ruhaszalon weboldalán, hanem a Facebook és Instagram oldalán is érdemes szétnézni, mert könnyen lehet, hogy a legújabb modelleket a közösségi felületen láthatod.

Az ideális ruhaszalonokba foglalj időpontot a menyasszonyi ruhapróbára.

A hétköznap délutáni és hétvégi idősávok mind nagyon népszerűek a ruhaszalonoknál, így érdemes akár jó előre (2-3 héttel korábban is) időpontot foglalni a ruhapróbára, hogy a számodra legideálisabb idősávban kapj szabad időpontot.

Ruhapróbára akár az esküvő előtti 6-8 hónappal is el tudsz menni, hogy biztosan meg legyen a tökéletes darab és ez a teendő is ki legyen pipálva. 🙂

4, Ezt tartsd mindig szem előtt

Fontosnak tartom elmondani azt is, hogy a menyasszonyi ruhákat bemutató modellek képei utómunkázva, photoshop-olva vannak. A való életben valószínűleg egyikük sem ilyen vékony és emiatt ne menjen el a kedved a ruhapróbától. Teljesen természetes, hogy egy húsvér nőnek másak a méretei, főként, ha nem hivatásos modell a szakmád, akinek munkaköri feladat vékonynak és fittnek maradni.

Mindig emlékeztesd magad arra, hogy szép vagy és a tested is szép, elvégre van melletted valaki, aki úgy szeret Téged kívül-belül, ahogy vagy.

5, Érezd jól magad

Látogass el bátran a ruhapróbára.

Hagyatkozz a szalonban a segítők jó tanácsaira, mert sok hasznos tippel, infóval gazdagodhatsz.

Vidd magaddal a menyasszonyi cipődet, vagy egy hasonló magassággal rendelkező cipellőt, hogy már a hosszt is láthasd a próbáknál.

Érezd jól magad a ruhapróbán, ez az alkalom csak Rólad szól. 🙂

Legyen Veled olyan kísérő a ruhapróbán, aki őszintén megmondja a véleményét, főleg, ha valami nem áll jól.

Az lesz a tökéletes ruha, amit felvéve azonnal hercegnőnek érzed magad, legyen az a egy szabadesésű, kisszoknyás, nadrágos, sellő, vagy nagyszoknyás fazon. 🙂

Fontos szempont, hogy kényelmes is legyen, hiszen min. 8-10 órát rajtad lesz, ülnöd, enned, táncolnod kell benne, úgyhogy majd mozogj benne a próbán, hogy érezhesd valóban az e a tökéletes darab.

Az sem baj, ha nem tudsz azonnal döntést hozni, hanem inkább szeretsz elvonulni a döntés előtt. Ilyen esetben az a valóban tökéletes darab, amire a legtöbbet gondolsz, a legtöbbször nézegeted a képeit. 🙂

Ha elakadtál a ruhaszalon keresésben, akkor kérd szakértő segítségét, pl. egy személyre szabott esküvői tanácsadás keretein belül, jómagam is örömmel segítek Neked. 🙂 Keress itt az elérhetőségeimen, vagy kérj visszahívást.

6, Fotózások időpontja és a bérlés idősávja

Ha bérelni fogod a ruhát, akkor érdemes átgondolni, hogy mikor lesz a kreatív fotózásotok. Ezek azok a fotók, amik esküvői ruhában készülnek Rólatok és általában a lakás falára kerülnek majd kettőtökről.

Ha az esküvő utáni napok valamelyikén lesz a fotózás, akkor úgy egyezzetek meg a szalonnal a ruha visszavitelének időpontjáról, hogy legyen kellő időtök a fotózásra is, pl. szombati esküvő estén, csütörtökön hozzátok el a Rád igazított ruhát, majd hétfőn lesz a kreatív fotózás és kedden viszitek vissza a ruhát.

7, Utolsó igazítás

Az esküvő előtt, amikor elhozod a véglegesen Rád igazított ruhát, mindenképp próbáld fel teljes valójában, cipővel és minden kiegészítővel, mert csak így fogsz tudni meggyőződni arról, hogy jól lett Rád igazítva. Ekkor is mozogj benne, hogy ha valahol még nem tökéletes, azt igazítani, módosítani tudják és a Nagy Napon ezzel semmi fennakadás ne legyen.

Ne spórold ezt le. Érdemes erre rászánni azt az időt, hiszen ez a záloga az esküvő előtti és aznapi nyugodtságodnak.

Remélem ezzel a néhány tippel tudtam segíteni Neked és könnyedén, gördülékenyen tud majd zajlani a ruhaválasztás. 🙂

Te már megtaláltad a tökéletes menyasszonyi ruhát?

Van ezzel kapcsolatban elakadásod, problémád, kérdésed?

Írj nekem bátran, ha szükséged van segítségre, örömmel állok a rendelkezésedre. 🙂

Legyen szép napod,

~Ágota~

Kép: Orlova Maria

Megosztás:

Még több cikk

Esküvői helyszín vis maior – mi van, ha leég a helyszín az esküvő előtt?

Tavaly volt egy visegrádi esküvőm, ahol a Jegyespár pont a most (2024. márc. 09-én) leéget...

Tovább olvasom

30 fős exkluzív esküvő 2 millió Ft alatt

Prémium minőség költséghatékonyan, Budapest egyik legelegánsabb helyszínén, a Gundel Pal...

Tovább olvasom

„a Mi esküvőnk, a Mi szabályaink”

Beleszólnak az esküvőtök szervezésébe? Szájhúzásokkal, fintorral, lehurrogással találk...

Tovább olvasom

Milyen a tökéletes esküvő?

Az én definícióm szerint a tökéletes esküvő: önazonos, Titeket tükröz, a Ti személyis...

Tovább olvasom

Hogyan válassz esküvői fotóst és videóst a Nagy Napra?

A Nagy Nap után az esküvői fotók és videó felvételek őrzik azokat a csodaszép pillanatok...

Tovább olvasom

Hogyan tud igazán különleges és meghitt lenni az esküvői szertartás? Beszélgetés Plesz Márti Szertartásvezetővel

Egy esküvőn az egyik leginkább várt és legszebb rész maga a szertartás, amely során szere...

Tovább olvasom
  • Copyright 2023 Minden jog fenntartva

Copyright 2023 © Minden jog fenntartva | MenyegzőreFel