fbpx

Milyen a tökéletes esküvő?

Szerző
Hajnik Ágota

Az én definícióm szerint a tökéletes esküvő: önazonos, Titeket tükröz, a Ti személyiségetekről szól és emiatt komfortos számotokra, ahol igazán jól érezhetitek magatokat Jegyespárként.

Nagyon sokszor találkozhatsz a tökéletes esküvő ígéretével, habár ez legtöbbször a sablonokról szól. Zsúfoljunk bele mindent a megszokott keretekbe és nincs idő, meg tér arra, hogy kifejtsétek számotokra mitől is lesz tökéletes az a bizonyos egyetlen nap. Mert szerintem ez a kulcs: hogy NEKTEK milyen a tökéletes esküvő?!

Hogy számotokra, Jegyespárként, mitől lesz igazán tökéletes, önazonos a Nagy Nap?

Egy nagy létszámú, hetedhétországra szóló lagzi vagy egy visszafogott kis létszámú ünneplés, egy természetközeli meghitt menyegző az erdő közepén az, ami megdobogtatja a szíveteket? A kedvenc szuperhősötök/kabalátok/színetek/stb. megjelenítése? Legyen az bármi, rendben van! Mert RÓLATOK szól, a kettőtök szövetségéről.

Ezért szeretem bőven rászánni az időt a Jegyespárjaimmal való megbeszélésekre, mert sokszor csak így tudjuk kibontani, lépésről-lépésre, hogy miként tud teljesen önazonos lenni az adott menyegzőt, amit közösen szervezünk. 

Szerintem nincs ciki elgondolás, nincs ciki ötlet. Előfordul, hogy sokféle ötletet és többféle stílust olvasztunk össze az esküvőszervezés során, én abban segítek, hogy a különálló ötletekből egy nagy egységes egész szülessen kompromisszumok nélkül és abban támogatom a Jegyespárokat, hogy merjék felvállalni önmagukat. Mert esküvőtök egy lesz, legyen az minden szempontból tökéletes…SZÁMOTOKRA tökéletes!

„De ez nem önzőség? Az esküvőnk a vendégekért is van.” – szoktam hallani a megbeszélések során vagy kommentekben megkapni.

Szerintem az esküvőtök elsősorban Rólatok szól, akik a házasság kötelékeibe szeretnétek belépni és ezért érkezik miden vendég, hogy ezt Veletek együtt megünnepelje. Személyes tapasztalatom Esküvőszervezőként, hogy minden vendég akkor érzi magát igazán jól a menyegzőn, ha Rajtatok az önfeledt boldogságot látja és fürdőzik a Ti örömötökben. Ha feszengtek, ha görcsösen azon agonizáltok, hogy megfeleljetek mindenkinek, abban pont Ti nem fogjátok jól érezni magatokat és Veletek együtt a násznép sem. Furcsa lehet ez a kölcsönhatás, de kivétel nélkül minden esküvőn ezt figyelem meg.

Önzőnek tűnik, mert arra kondicionáltak minket, hogy megfeleljünk az elvárásoknak és ha ezt nem tesszük, akkor önzőnek kiáltanak ki, de szeretnék egy másik nézőpontot adni Nektek és arra biztatni, hogy inkább ezt a kérdést ízlelgessétek magatokban, amikor ilyen helyzetek, dilemma elé kerültök: ha véget ér az esküvőnk és lemondunk X/Y vágyott dologról/döntésről/az álmainkról/stb., akkor azt másnap és az évfordulókon a Nagy Napra visszagondolva bánni fogjuk? 

Ha erre egy határozott igen a válasz, akkor érdemes átgondolni, hogy vajon tényleg méri-e az álmaitokról lemondani? Esküvőtök egyszer lesz és nagyon gyorsan el fog szaladni ez az egyetlen nap. Viszont azok az élmények, emlékek egy életre Veletek maradnak, ahogyan az esküvőtöket megéltétek.

Szerintem mindenre lehet megoldást találni, csak kellő kreativitás és szakmai tudás, tapasztalat kell hozzá. 

Érdemes minden döntést több szűrőn keresztül is megvizsgálni és aludni egy párat a végső döntéshozás előtt. 

Számotokra milyen a tökéletes esküvő? 

Érdekel a véleményed, írd meg nekem a gondolataidat e-mailen, vagy hívj fel bátran telefonon és beszélgessük az álomesküvőtökről. 

Legyen szép napod és mosolygós menyegzőre készülődést kívánok.

Szeretettel:

~Ágota~

Megosztás:

Még több cikk

Esküvői kisokos – szervízdíj az esküvői költségekben

Épp egy idei őszi esküvőhöz készítem össze az esküvői helyszínajánlót és a kiajánl...

Tovább olvasom

Esküvői helyszín vis maior – mi van, ha leég a helyszín az esküvő előtt?

Tavaly volt egy visegrádi esküvőm, ahol a Jegyespár pont a most (2024. márc. 09-én) leéget...

Tovább olvasom

30 fős exkluzív esküvő 2 millió Ft alatt

Prémium minőség költséghatékonyan, Budapest egyik legelegánsabb helyszínén, a Gundel Pal...

Tovább olvasom

„a Mi esküvőnk, a Mi szabályaink”

Beleszólnak az esküvőtök szervezésébe? Szájhúzásokkal, fintorral, lehurrogással találk...

Tovább olvasom

Hogyan válassz esküvői fotóst és videóst a Nagy Napra?

A Nagy Nap után az esküvői fotók és videó felvételek őrzik azokat a csodaszép pillanatok...

Tovább olvasom

Hogyan tud igazán különleges és meghitt lenni az esküvői szertartás? Beszélgetés Plesz Márti Szertartásvezetővel

Egy esküvőn az egyik leginkább várt és legszebb rész maga a szertartás, amely során szere...

Tovább olvasom
  • Copyright 2023 Minden jog fenntartva

Copyright 2023 © Minden jog fenntartva | MenyegzőreFel