fbpx

Esküvői helyszín vis maior – mi van, ha leég a helyszín az esküvő előtt?

Szerző
Hajnik Ágota

Tavaly volt egy visegrádi esküvőm, ahol a Jegyespár pont a most (2024. márc. 09-én) leégett Silvanus Hotelben szállt meg, a készülődés is ott zajlott délelőtt a és a kreatív fotók-videók is ott készültek, sőt a vendégek közül is jó páran a hotelben szálltak meg, úgyhogy megdöbbenve figyeltem a híreket, hogy mi történt a helyszínnel. 🙁

A hotel esküvőhelyszín is egyben, tavaly több Jegyespárral is beszéltem esküvői tanácsadás keretein belül, akiknek a Silvanus Hotelben volt az esküvője és gondolom idén is lehet jó pár Jegyespár, akiknek az álmai égtek el a helyszínnel együtt. 🙁

Nálatok ugye szerepel a helyszínnel kötött szerződésben olyan rész, hogy mi van akkor, ha hasonló vis maior helyzet áll fenn és a helyszín megsemmisül, vagy bármilyen olyan váratlan gond/hiba merül fel, ami miatt nem lehet ott megtartani az esküvőtöket? 

Egyet visszalépek – ugye van szerződésetek a helyszínnel? 

Tudom, ilyenkor mindenki arra gondol, hogy „jaj, velünk ilyen biztos nem történik”! Hát, szerintem arra sem számított senki, hogy ez a visegrádi esküvőhelyszín leég. 🙁 Murphy sosem alszik, szoktam mondani.

A helyszín és catering felé fogjátok a legnagyobb összeget kifizetni, nagyon nem mindegy, hogy a kifizetett foglalóval/előleggel ilyen helyzetben mi történik? Persze lehet új helyet találni, de mi van azzal a pár százezerrel, amit már odaadtatok a megsemmisült helyszínnek? Erre ugye van bármilyen infó a szerződésben vagy azt full elbuktátok? 

Minden Jegyespáromtól elszoktam kérni a szolgáltatókkal megkötni kívánt szerződéseket, hogy én magam is át tudjam azokat nézni és hozzá tudjam fűzni a szakmai tanácsaimat, javaslataimat, még akkor is, ha csak az esküvő lebonyolítására kér fel egy Jegyespár. Nem vagyok jogász, félreértés ne essék, de 12 év távlatából elég sok mindent láttam és tapasztaltam az esküvő szakmában, ill. az én kezem alatt minden szerződés, minden árajánlat megfordul, így van egy bőséges rálátásom arra, hogy milyen pontoknak, milyen kitételeknek, infóknak érdemes szerepelnie a szerződésekben, amik Titeket megvédenek, történjen bármi. Nem véletlen, hogy annyiszor emlegetem a szerződés fontosságát. 

Készüljetek tudatosan az esküvőtökre és kössetek minden szolgáltatóval szerződést. Nehéz téma ez tudom, de mélyen hiszek abban, hogy muszáj kendőzetlen őszinteséggel beszélni az ilyen kemény helyzetekről is, mert az élet és az esküvőszervezés sem kizárólag a tündérmeséről és örökös pozitívumról szól. Az a célom, hogy a lehető legtöbb hibát, buktatók el tudjátok kerülni.

A Silvanus Hotel egyész csapatának és minden munkatársának ezúton is kitartást és gyors talpra állást kívánok. Bízom benne, hogy mielőbb teljesen megújulva fognak tudni szebbnél szebb esküvőket lebonyolítani. 

Mosolygós menyegzőre készülődést kívánok Nektek szeretettel,

~Ágota~

A fotó a Silvanus Hotelben készült, az említett visegrádi esküvőn, fotós: WM Photography. 

Megosztás:

Még több cikk

Esküvői kisokos – szervízdíj az esküvői költségekben

Épp egy idei őszi esküvőhöz készítem össze az esküvői helyszínajánlót és a kiajánl...

Tovább olvasom

30 fős exkluzív esküvő 2 millió Ft alatt

Prémium minőség költséghatékonyan, Budapest egyik legelegánsabb helyszínén, a Gundel Pal...

Tovább olvasom

„a Mi esküvőnk, a Mi szabályaink”

Beleszólnak az esküvőtök szervezésébe? Szájhúzásokkal, fintorral, lehurrogással találk...

Tovább olvasom

Milyen a tökéletes esküvő?

Az én definícióm szerint a tökéletes esküvő: önazonos, Titeket tükröz, a Ti személyis...

Tovább olvasom

Hogyan válassz esküvői fotóst és videóst a Nagy Napra?

A Nagy Nap után az esküvői fotók és videó felvételek őrzik azokat a csodaszép pillanatok...

Tovább olvasom

Hogyan tud igazán különleges és meghitt lenni az esküvői szertartás? Beszélgetés Plesz Márti Szertartásvezetővel

Egy esküvőn az egyik leginkább várt és legszebb rész maga a szertartás, amely során szere...

Tovább olvasom
  • Copyright 2023 Minden jog fenntartva

Copyright 2023 © Minden jog fenntartva | MenyegzőreFel