fbpx

„a Mi esküvőnk, a Mi szabályaink”

Szerző
Hajnik Ágota

Beleszólnak az esküvőtök szervezésébe? Szájhúzásokkal, fintorral, lehurrogással találkoztok, amikor 1-1 elképzelésetekről számoltok be?

Szerintem mindannyian megtapasztaljuk életünk során, hogy nehéz felvállalni önmagunkat, főleg, ha állandó kritika, negatív megjegyzések sora a válaszreakció a környezetünktől, vagy van ilyen tapasztalatunk a múltunkból, ami miatt tele vagyunk gátlásokkal. És ez bizony az álomesküvő szervezése során is előjöhet, amikor a saját egyediségeteket szeretnétek beleszőni a menyegzőbe, vagy akár szeretnétek teljesen elrugaszkodni a megszokottól, a konvencióktól. Ha Te is ezzel küszködsz, hidd el, nem vagy egyedül, nagyon sok Jegyespár átmegy ezen a folyamaton.

De! nem véletlen, hogy ezt az egy mondatot sokszor szajkózom: „A Mi esküvőnk, a Mi szabályaink.” és ha teheted írd fel nagy betűkkel egy jól látható helyre, hogy mindig a szemed előtt legyen, amikor az esküvőtöket szervezed. 

Ugyanis nagyon könnyű belesimulni az elvárásokba és inkább lemondani a saját vágyaitokról csak hogy ne érjen bántás, kritika érte, VISZONT! esküvőtök egy lesz. Ti ketten nem fogtok még egyszer összeházasodni, egy egyszeri és megismételhetetlen napra készülődtök, ami életetek egyik legfontosabb napja lesz. Bánni fogjátok, ha a saját álmaitokat nem valósítjátok meg.

Amikor hasonló kritikák érnek, akkor ezt a választ javaslom: „Mindenkinek vagy volt vagy lesz lehetősége a saját esküvőjét olyanra szervezni, amilyenre szeretné, ez most a mi egyetlen lehetőségünk és ezért olyanra szervezzük a Nagy Napot, amilyenre mi szeretnénk.”

Mi a helyzet akkor, ha a családtagok anyagilag beszálnak az esküvőszervezés költségeibe és ezért akarnak Rátok erőltetni bizonyos elképzeléseket, dolgokat, vagy éppen leakarnak beszélni számotokra fontos döntésekről? – bizony ezt a dilemmát is sűrűn tapasztalom Esküvőszervezőként a munkám során. 

Jó tanács: Úgy fogadjatok el anyagi segítséget, hogy egyértelműen leszögezitek előtte, hogy azt úgy és akként költitek el, ahogyan azt Ti szeretnétek. Mert, ahogy fentebb is említettem, ez a Ti egyetlen esküvőtök.

Ha kell mentsd el magadnak ezt a cikket és amikor nehezebb egy picit beleállni a saját elképzeléseitekbe, akkor olvasd el újra. 

Érdekelnek a gondolataid, hogy Ti találkoztatok-e már hasonló helyzettel az esküvőszervezés során? Írd meg a gondolataidat nekem e-mailen, vagy ha hasonló szituációba kerültetek és picit kilátástalannak érzitek a helyzetet, akkor bátran írj nekem vagy hívj és beszélgessünk az álomesküvőtökről. Sokszor 1-2 levélváltás is sokat tud segíteni és előbbre tud lendíteni Titeket. 

Kitartást kívánok a szervezéshez és életre szóló élményeket a Nagy Napra!😊💖

Szeretettel:

~Ágota~

Fotó: Pure Photo Wedding

Megosztás:

Még több cikk

Esküvői kisokos – szervízdíj az esküvői költségekben

Épp egy idei őszi esküvőhöz készítem össze az esküvői helyszínajánlót és a kiajánl...

Tovább olvasom

Esküvői helyszín vis maior – mi van, ha leég a helyszín az esküvő előtt?

Tavaly volt egy visegrádi esküvőm, ahol a Jegyespár pont a most (2024. márc. 09-én) leéget...

Tovább olvasom

30 fős exkluzív esküvő 2 millió Ft alatt

Prémium minőség költséghatékonyan, Budapest egyik legelegánsabb helyszínén, a Gundel Pal...

Tovább olvasom

Milyen a tökéletes esküvő?

Az én definícióm szerint a tökéletes esküvő: önazonos, Titeket tükröz, a Ti személyis...

Tovább olvasom

Hogyan válassz esküvői fotóst és videóst a Nagy Napra?

A Nagy Nap után az esküvői fotók és videó felvételek őrzik azokat a csodaszép pillanatok...

Tovább olvasom

Hogyan tud igazán különleges és meghitt lenni az esküvői szertartás? Beszélgetés Plesz Márti Szertartásvezetővel

Egy esküvőn az egyik leginkább várt és legszebb rész maga a szertartás, amely során szere...

Tovább olvasom
  • Copyright 2023 Minden jog fenntartva

Copyright 2023 © Minden jog fenntartva | MenyegzőreFel